diumenge, 6 de juliol del 2014

Visionlab: "El sol és 20 vegades la terra"

Curiós que a l'anunci de Visionlab (estiu 2014) hagin escollit l'eslogan "El sol no es lo que nos venden" i en canvi no s'han preocupat del que diuen sobre el sol, es a dir, que el que ens venen a l'anunci tampoc és veritat. L'anunci diu:

Nos han hecho creer que el sol es simpático, que es bueno, que siempre está riendo. Pero se nos olbida que el sol no es esa cosa graciosa, amarilla, que vemos en el cielo, y que nos pintan con sonrisa y gafas de sol. El sol es una bola de fuego incandescente del tamaño de veinte tierras que no para de tirar fuego y emite radiaciones...

Vint terres el Sol? Han posat 20 com si fos molt gran? Que no han vist mai un dibuix a escala del sol i la terra? O sigui, que no han vist mai això?


A la imatge sobre aquestes línies els planetes estan dibuixats a escala. Els planetes no estan tan a prop del sol, però sí són d'aquesta mida. La Terra és el tercer planeta. No sembla que 20 boletes d'aquestes facin el mateix que el sol que ni hi cap a la imatge. També ho podeu veure en aquesta altra imatge:


La terra és el cinquè planeta de la imatge, allò tant petit que amb prou feines es veu. D'esquerra a dreta els planetes són Jupiter, Saturn, Urà, Neptú, La terra i la resta.

La veritat es que no calia preguntar a cap científic ni haver estudiat astronomia. Només caldria mirar a la wikipedia, on diu:

Característiques físiques

Radi equatorial6,955·108 m[4]
109 vegades el de la Terra[4]

Superfície6,0877·1018 m²[4]
11.990 Terres[4]
Volum1,4122·1027 m³[4]
1.300.000 Terres



Es a dir, que si volien donar la sensació de que el sol és molt gran haguessin pogut dir la veritat. El sol té la mida de 1.300.000 Terres. Per tant primer matenyap per la gent de publicitat de Visionlab. Posats a criticar les "tonteries" que se'ns diuen sobre el sol hagués estat bé vigilar el que es diu a l'anunci. Esperem que a la propera si fixin més.

L'anunci


Bibliografia i altres links


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada